SEGLARSKOLAN

Särö Båtklubbs populära seglarskola. Lär Er segla i en fantastisk miljö med engagerade ledare och härliga salta stänk!

KurserLägerveckaDagarTider
Nybörjarev24Måndag – Fredag9:00-16:00
2-mansjolle nybörjare och fortsättning
FULLTECKNAD
v25 (mids)Måndag -Torsdag9:00-16:00
Fortsättning
FULLTECKNAD
v26Måndag – Fredag9:00-16:00
Nybörjare
FULLTECKNAD
v27Måndag – Fredag9:00-16:00
Fortsättning specialv28Måndag – Fredag9:00-16:00
2-mansjolle nybörjare och fortsättningv32Måndag – Fredag9:00-16:00
Kostnad: 2350 kr för all veckor utom v25 (4dgr) som kostar 1880kr

Här kan du läsa om årets seglarskola

Varför åldersgräns 7 år?

Av erfarenhet så råder vi er att inte anmäla ert barn på läger om de är under 7 år. Detta handlar delvis om säkerhet då vi inte vill släppa ut ett osäkert barn på havet. Sedan handlar det även om att barnet själv ska ha kul och inte bli skrämd.

Nybörjare

Perfekt för dig som inte har någon tidigare erfarenhet i varken segling eller båtlivet. Här lär man sig de enklaste grunderna i segling och sjövett. Här varierar kunskapsnivåerna bland deltagarna mycket och man kan både komma hit utan några tidigare erfarenheter eller för att utöka sin kunskap

Fortsättning

Fortsättning på tidigare seglingserfarenheter, vi seglar lite större flermans jollar och har sjukt kul. Under lägret fördjupar vi våra seglingskunskaper och lär oss till exempel väjningsregler och seglar ut på fler äventyr i skärgården.

Fortsättning special

Här måste man ha gått på fortsättningslägret minst en gång tidigare och man måste känna sig säker på alla positioner i båten. Vi seglar samma båtar som på fortsättnings lägret. Man får chansen att spetsa sina kunskaper. Om väder o vind tillåter försöker vi segla längre utflykter, ibland heldagsturer, Under lägret så anpassar sig vi instruktörer dagen till viss del efter elevernas önskemål.